2015. június 20., szombat

Kritika #69 ~ Te vagy a végzetem

http://tevagyavegzetem-dp.blogspot.hu/
ÍRÓ: DÓRII
FEJLÉC:
Nem  vagyok oda a png-s fejlécekért, de meg kell mondjam nem lett rossz! Ez a kékes-rószaszínes ködös, foltnak mondható valami nagyon jó. Két személy és két másik kép van rajta plusz a felirat. Az egyik kép jobb oldalt nincs szépen elmosva, mert a szegélye igenis látszik. Te  csináltad a fejlécet , nem? Mert nem láttam volna kiírva, hogy ha esetleg nem te. De egyébként nem lett rossz munka, azért valamennyire tetszik! :)
10/7 pont
KINÉZET:
A fejléc így a sablonnal már sokkal jobban mutat! A sablon választás jó, valamint a színválasztása is, és a blog háttérszíne is. Tetszik ez a kék - rózsaszín kombinálása. Tök jó! 
Oldalsáv: Rendezetlen és üres egy kicsit! Írj egy rövid fülszöveget, hogyha betévednek a blogodra akkor valami felkeltse az érdeklődésüket. 
Így rendezd el:
  1. Fülszöveg (mindenképpen írj, jó ha van)
  2. Oldalak/menü
  3. Olvasók
  4. Chat
  5. Facebook csoport
  6. Látogatók
  7. Cserék
  8. Blogarchívum (de ezt ki is vehetnéd, mert fölösleges, hiszen van már fejezetek című oldalad.
Azt a képet, hogy fejlécversenyre jelentkeztél azt kivehetnéd onnan, mert nem mutat a legjobban ott, és azt ajánlanám, hogy csinálj ennek is külön oldalt, biztos fogsz még versenyekre jelentkezni, és akkor ezek a képek ott legyenek, és ne a kinézetet rontsák.
Egy valami van a kinézetben ami zavar, és az a kék szín! Annyira halvány, hogy rossz a szemnek. Erősíts rajta kérlek mert látni is alig lehet, és nagyon rossz a szemnek. Ugyanez vonatkozik a chatben lévő kékre is. Ezen változtass kérlek! Egyébként minden oké  akinézettel, csak fogad meg a tanácsom és az oldalsávot így rendezd, ahogy mondtam. :)
10/7,5 pont

TÖRTÉNET:
Csak egy prológus és egy rész van eddig fent. Ezért még sok mindent nem lehet róla elmondani.
A prológus rövid, nagyon rövid!  Én nem szeretem/nem vagyok oda azért a prológusért ami igazából az első rész előtti rész. Vagyis az első résszel már folytatod az egészet.
A prológusban a történet előzményeit, esetleg célját, mondanivalóját, alapgondolatát kell bemutatnak/leírni. De ezt nem jelenti azt, hogy nem jó. A lány meghalt.
Az első fejezet meg arról szól, hogy a csaj barátja elmegy a szüleihez, és elmondja hogy ő miatta haldoklik a lányuk. Sok az elírás és a helyesírási hiba.
Ezt írtad:
  • "– Ádám... micsoda meglepetés...- erőltetett egy mosolyt az arcára és beengedett. De még milyen meglepetés... Beljebb mentünk, egészen a nappaliba. – Renáta, Ádám van itt... – ahogy elhangoztam a férfi szájából a szavak, a nő azonnal felkaptam a fejét és felénk indult."
  • "– Állj meg most! – mondta pár perc múlva, eléggé határozottan, persze nem teljesítettem a kérését. – Ádám, állt meg... – csatolta ki a biztonsági övet, a hangja remegett az idegességtől, ennyire még nem akasztottam ki soha."
  • "Az apján feszültség látszott, ha haragszik is rám jogosan , hiszen bántottam az egyetlen lányát. Az anyja csak elsírta magát. - Most jobb, elmész Ádám... - szólt élesen Mihály, bólintottam és felálltam. Nem vártam mást, megértem őket."
Így a helyes:
  • "– Ádám... micsoda meglepetés...- Erőltetett egy mosolyt az arcára és beengedett. De még milyen meglepetés... Beljebb mentünk, egészen a nappaliba. – Renáta, Ádám van itt... – Ahogy elhangoztam(?) elhangzott a férfi szájából a szavak, a nő azonnal felkapta a fejét és felénk indult."
  • "– Állj meg most! – Mondta pár perc múlva(,) eléggé határozottan, mivel nem teljesítettem a kérését. – Ádám, állj meg... – Csatolta ki a biztonsági övet.(Már csatolta is ki a biztonásági övet.) A  hangja remegett az idegességtől, ennyire még soha  nem akasztottam ki."
  • "Az apján feszültség látszott. Ha haragszik is rám, akkor jogosan , hiszen bántottam az egyetlen lányát. Az anyja csak elsírta magát. - Most jobb, ha elmész Ádám... - Szólt élesen Mihály, mire bólintottam egyet és felálltam. Nem vártam mást, megértem őket!"
Persze voltak még, hibák, de nem akartam mindet leírni, mert inkább ezek voltak a nagyobb hibák. Az örökké, az két K és nem egy! Ez a szó pont a visszaemlékezés első bekezdésében volt, javítsd ki azt is. Valamint a prológusban a pittyeg. Az pedig hosszú tty! Ja és a párbeszédek után mindig nagy betűvel kezdjél! Most még nem tudtunk meg sok mindent, de szerintem jó kis történet lesz, csak a helyesírásra figyelj oda, oké ? :) Meg persze az elírásokra, inkább azzal  van a több gond, szóval mielőtt kitennéd, mindig olvasd át! 
Sok sikert! :)


10/7  pont
Össz.: 30/ 21,5 pont

1 megjegyzés:

  1. Sziia!
    Nagyon köszönöm elég sokszor átolvasom utána, de ezek szerint nem tűnik fel... persze ezután jobban oda figyelek majd :D
    köszönöm szépen :)
    Dórii xx

    VálaszTörlés