2015. június 21., vasárnap

Kritika #70 #71

http://azutvegen.blogspot.hu/
ÍRÓ: EMMA W.


FEJLÉC:
Nem rossz! Nem is kell mindig, egy agyon szerkesztett  fejlécnek lennie egy blogon. Oké persze azok gyönyörűek, de se rossz a maga egyszerűségében. Tetszik hogy a jobb oldal úgy van megoldva, mint a Maradj velem című könyv borítója. Szerintem jól meg lett csinálva! Lehet nem egy nagy munka, de biztos dolgoztál vele!
10/7 pont

KINÉZET:
Hááát ez már nem a legjobb. KEllett volna egy szép egyszerű sablont választanod, aminek a hátterét beállítod világos szürkére, amilyen a fejléc ésa blog hátterének is betettél volna valami halvány mintás szürkés hátteret, vagy hagytad volna fehérre. Az oldalsávod egy kicsit rendezetlen. A szövegdobozod pedig nem rossz, az ott jó. A menüket(oldalakat) vedd ki a fejléc alól és tedd be az oldalsávba, valamint így kéne őket elhelyezni sorban:

  1. Fülszöveg
  2. Menük/oldalak
  3. Olvasók
  4. Idézet 
  5. Chat
  6. Információk
  7. Plakát
  8. Blogjaim
  9. Cserék (állítsd be 5, vagy 10-re hogy annyi blogot jelenítsen meg , mert így nem szép hogy az összes van )
  10. Blogarchívum (de ez szintén fölöslegese, ha már van fejezetek című oldalad)
A részek sorkizártra vannak véve, ami jó dolog, hiszen rendezettebb így , és mindig legyen is így! Még egy dolog. A dátumnál ne legyen szürke sáv , mert hülyén néz ki.
Fogadd meg a kinézetnél a tanácsaimat, mert akkor szebb lesz és rendezettebb a blogod! :)
10/5 pont

Történet:
A fülszöveged egyből felkeltette az érdeklődésemet és  már a blogod címéből és egyedi, jó történetre számítottam és reménykedtem. És meg is kaptam!Váó! Jó a fantáziád. 
Nem olvastam el az összes részt csupán csak az első 5 részt. Ezért fel is iratkoztam, mert szeretném majd tovább olvasni, amint lesz időm. 
Prológus:
Nem olvastam még hasonlót, prológusban sem. Nagyon jól megírtad, és a terjedelme is elfogadható és ez már jó is. Prológusnak ez nem rövid. Felkelted az érdeklődést másokban. Szépen leírtad, megfogalmaztad.
1-5 rész:
Váó! Egyre  kíváncsibb leszek. Leveszel a lábamról. Nagyon jó történetet írsz. Ügyesen írsz, leírod és jól megfogalmazol mindent. Minden apróbb részletre is figyelsz. A karakterekre is ügyelsz és látszik, hogy foglalkozol eléggé a történeteddel és kicsit sem csapod össze.
Helyesírási hibát nem találtam, egy két elírást igen, de kicsit sem feltűnő. Minden részletre tényleg nagyon figyelsz. Talán írhatnál egy picikét hosszabb részeket. Ez a prológusnál elfogadható és jó is, elég is, de részeknél több legyen valamennyivel.
Tovább fogom olvasni, kíváncsi vagyok mindenre. Sok sikert és több olvasót kívánok! :)

10/10 pont
Össz.: 30/ 23 pont


http://edeseletdolcevita.blogspot.hu/

ÍRÓ: BARBY
FEJLÉC: 
Nem tetszenek az ilyen fejlécek! Homályos is, meg összecsapottnak is gondolom. Nem rossz egyébként, de nem is valami szép. A személyek homályosak és nem egy textúrán vannak szépen elmosva a képek és a szereplők rárakva, nem hanem az összes kép csak rá van helyezve, valahol látok egy pici összemosást,de amúgy csak úgy rá vannak téve, nincsenek szépen összemosva. A cím az tetszik, de egy kérdés, a lány mi a fenéért van kétszer rajta?
10/7 pont

KINÉZET: 
Ez a html kód már tetszik. Szép design, letisztult és egyszerű! Az oldalsávod, rendezett, bár a könyvborítót meg a társoldalt, legeslegalulra tenném, de egyébként rendezett! A részek sorkizártra vannak állítva, a színek is rendben vannak, szóval semmibe sem tudok belekötni.
10/ 10 pont

TÖRTÉNET:
Tetszettek a szereplőkről a kis videók, de féltem mikor elkezdtem a történetedet. Annyi ilyen blog van... A prológus nagyon nem tetszett, lapos volt , nem is tett kíváncsivá... Azt gondoltam ez is egy nagyon unalmas gimis történet. A 6.résztől már elkezdett tetszeni. Egy icipicit Szent Johanna gimi beütése van. De nem rossz. Ahhoz képest, ahogy neki álltam  meg az eleje tényleg nem volt nagy szám, megtetszett valamilyen a szinten. A fogalmazásod nem rossz, de a történet felétől (mármint amennyi rész eddig fent van annak a felétől) már sokkal jobb a fogalmazásod. Érződik a fejlődésed. Jó lesz ez, nem tudom hány részt tervezel, de így is már sikere van a történetednek. 
A helyesírási hibákkal sincs gond, vagyis én nem találkoztam eggyel sem, és elírás sincs. A karaktereket jól felépítetted, de annyira még sem ismerjük meg őket jól. Túl sok van. Próbáld meg jobban megismertetni velünk őket, a személyiségüket meg minden. 
A részek hosszúsága elfogadható, de lehetne még hosszabb is egy kicsit.
Sok sikert a továbbiakban! :)
10/7 pont
Összesen: 30/24 pont 

2 megjegyzés: